Menu close2

Blondering

Blonderen met Beautyfabs

Het blonderen van het haar is eigenlijk het bleken van de haarpigmenten. De blondeermiddelen die je gebruikt, halen simpelweg de kleurpigmenten uit je haar, hierdoor wordt je haar tinten lichter. Zo wordt de haarkleur die je wil beter opgenomen. Maar blonderen is slecht voor je haar. Daarom is ons advies om het haar daar waar het mogelijk is alleen te kleuren en het blonderen achterwege te laten. Natuurlijk is dit niet mogelijk als je van donkerbruin haar plotseling naar blond haar wil.

Het effect dat het blonderen van het haar heeft op jouw haar is afhankelijk van de haarkwaliteit, de haarkleur, de professionele hulp, de verzorging en de voorzorgsmaatregelen. Wij helpen je de haarkleur te bereiken die je al zo graag wil. Zo bieden wij verschillende blondeerpoeders, oxidanten, toebehoren en verzorgingsproducten aan.

Zelf je haar blonderen

Bij het blonderen van je haar is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Onze eerste tip is dan ook om eerst de verpakking goed te lezen. Hierop staat informatie over de hoeveelheid voor elk type haar, de inwerktijd enzovoorts. Daarnaast is het verstandig eerst slechts een klein beetje van de blondering klaar te maken in een apart schaaltje. Deze kleine hoeveelheid kun je proberen op een klein stukje van je haar, bijvoorbeeld in je nek, om te zien wat het resultaat wordt.

Wanneer je je haar volledig wil blonderen is het zaak te beginnen bij de haren die het donkerste zijn, deze hebben natuurlijk het langste nodig om te verkleuren. Daarnaast is het bij blonderen verstandig om een blondering te kiezen met anti-oranje, met andere woorden een blondering met blauwe pigmenten. De kleur hoogte die wordt aanbevolen is 7. Nadat het haar is geblondeerd wordt deze vaak gecorrigeerd met een askleur met maximaal 3% activator. Op die manier wordt een oranje gloed gecorrigeerd.

Voordat je je haar gaat blonderen is het belangrijk te bepalen wat je precies wil bereiken. Als je een product hebt gevonden die deze wens kan verwezenlijken wordt duidelijk hoe het product werkt en met welke developer/oxidant het product gebruikt dient te worden. Ook het resultaat wordt duidelijk. De mengverhouding wordt weergegeven. De bijbehorende, geschikte oxidant dient vervolgens gezocht te worden.

De oxidant die gebruikt wordt is wederom afhankelijk van de wensen die je hebt. Het percentage geeft de sterkte van het product aan. De manier waarop jij je haar wil blonderen bepaald welke producten je nodig hebt voor het aanbrengen van de blondering. Deze worden aangeboden als toebehoren bij het blonderen.

De lijn van BlondMe zorgt voor de mooie blonde look. Ze weten dat blond zijn meer is dan alleen een haarkleur. Ze bieden dan ook een totale aanpak voor blond haar. De producten zorgen voor een verzorgde, gezonde blonde look en zijn dus uitermate geschikt voor het zelf blonderen van het haar. De lijn bestaat uit verschillende soorten producten die helpen bij het kleuren, verzorgen en stylen van blond haar.

Verzorging na blonderen

Het blonderen van het haar is dus slecht voor het haar, het heeft schadelijke invloeden. Het haar kan er droog en pluizig van worden. Daarom is het erg belangrijk speciale verzorgingsproducten te gebruiken. Een shampoo voor blond of geverfd haar en het gebruiken van een goede conditioner is belangrijk. Door de juiste conditioner worden de haarschubben gesloten en wordt het haar gepolijst. Dit zorgt voor minder breekbaar haar.

Wanneer er een conditioner of shampoo gebruikt wordt voor geverfd haar, wordt de haartint verfrist, het haar zal daardoor echt blond blijven met een koele uitstraling. Naast een conditioner en shampoo kan een verzorgend masker gebruikt worden. Deze maakt echt het verschil bij droog en pluizig haar. De verzorgende ingrediënten dringen diep door in de hoofdhuid en haarwortels. Deze worden ontgift en gereinigd van onzuiverheden. Dit geeft het haar een gladde en volle uitstraling.

Ook de benodigdheden voor het blonderen of verven van je haar worden aangeboden door Beautyfabs, maak je bestelling compleet en neem hier een kijkje.