Menu close2
Selectie verfijnen
Prijs
Merk
  1. Directions 43 producten
  2. Indola 6 producten
  3. Kis 27 producten
  4. Wella 1 product

Vegan

Vegan producten worden steeds populairder, daarom biedt Beautyfabs een ruim assortiment vegan haarverf aan. Aarzel niet en neem een kijkje!

Filteren
close2

Toont 1-16 van 77 producten

Filteren
close2

Toont 1-16 van 77 producten

Vegan

Het begrip vegan, je kan er niet meer om heen. De vraag naar veganistische producten neemt dan ook hard toe, het komt voort uit de bezorgdheid voor het welzijn van de dieren en het milieu. Veganistisch zijn is grootser kan vegetarisch zijn. Veganisme creëert een levensstijl die producten en diensten vermijdt die dieren misbruiken/uitbuiten en die schadelijk zijn voor dieren. Dit houdt in dat plantaardige voeding wordt gegeten maar ook kleding, make-up en verzorgingsproducten die dieren uitbuiten mogen niet worden gebruikt.

Er zijn veel verschillende redenen om vegan te leven, dit kan te maken hebben met dierenwelzijn, gezondheid en gewichtsverlies, betere voeding en het milieu. Als je veganistisch leeft is het dus ook belangrijk om vegan haarproducten te gebruiken. Deze producten bevatten geen ingrediënten die van dieren afkomstig zijn. Maar waar moet je nu precies op letten als je veganistische haarverf gaat kopen en wat zijn de voor- en nadelen hiervan?

Vegan haarverf kopen

Vegan haarverf bevat dus geen enkel ingrediënt dat van dieren afkomstig is. Stoffen zoals panthenol, aminozuren, vitamine B, bijenwas, lanoline, honing, keratine en collageen. Beautyfabs verkoopt haarverf van de lijn Royal Kis SafeShades. Deze productlijn biedt verschillende producten aan, al deze producten zijn geschikt voor veganisten. De safeshades lijn brengt een vegan, permanente haarkleuring uit.

Deze lijn biedt een perfecte harmonie tussen de natuur en de wetenschap. In deze vegan producten wordt gebruik gemaakt van een uitgebalanceerde formule, deze bevat tot 25% lipiden. Dit is het meest intensief verzorgende ingrediënt. Het is vrij van PPD, MEA en resorcinol. Er wordt een minimale hoeveelheid ammoniak gebruikt. Dit zorgt voor het gewenste resultaat én de zachtheid van het haar wordt behouden.

De Royal Kiss Safeshades producten respecteren de huid en het haar maar garanderen tegelijkertijd perfecte kleurresultaten. De verf bevat intense pigmenten waardoor 75% meer duurzame kleuring wordt gecreëerd na 5 wasbeurten. Deze pigmenten zorgen ook voor 23% meer kleurintensiteit als je dit vergelijkt met andere haarverf lijnen. Het product geeft het haar sterker, zijdezacht en helder haar, het biedt 100% grijsdekking. Kleur na kleur.

De permanente haarverf lijn wordt geleverd in 26 kleuren, er is dus voor ieder wat wils. De vegan producten zorgen voor een intense, prachtige kleur die langdurig aanhoudt. Het haar wordt helderder en helderder. Door de ingrediënten die gebruikt worden wordt het haar zijdezacht.

Voordelen vegan haarverf

Vegan producten zijn op zich al beter voor dieren maar ook jouw gevoelige huid is blij door het gebruik van vegan producten. Er worden namelijk mildere ingrediënten gebruikt waardoor het product liever is voor je huid. Ook wordt het product vaak verpakt in een recyclebare verpakking waardoor het ook nog eco-friendly is. Het hoeft niet duurder te zijn dan ‘normale’ haarproducten én het assortiment breidt steeds verder uit.

Vegan haarproducten zijn niet alleen voor vegans. Naast het positieve effect dat de producten hebben op de aarde, zijn er nog veel meer voordelen van het gebruiken van vegan haarproducten. Zo zorgen vegan producten voor een blije huid. De bevatten minder én mildere ingrediënten. De kans op een allergische reactie is kleiner en je huid blijft gerespecteerd.

Dit soort producten hebben geen invloed op de dieren. De producten worden niet getest op dieren én er worden geen dierlijke ingrediënten gebruikt. Hier zijn dieren toch ook niet voor op de wereld gezet! Kortom, het is veel beter voor het milieu. De producten zijn vaak eco-friendly, zo wordt er ook veel meer aandacht besteed aan het gebruiken van recyclebare verpakkingen voor de vegan haarproducten. Je verwent met deze producten niet alleen jezelf, ook de wereld!

Nadelen vegan haarverf

Toch is er nog steeds een beperkter aanbod vegan haarproducten in vergelijking met de ‘normale’ haarproducten. De prijs is over het algemeen iets hoger. Daarnaast kun je helaas nooit met 100% zekerheid zeggen of een product 100% vegan is. Als een product echt 100% vegan is, bevat het product geen conserveringsmiddelen. Hierdoor ontstaan gemakkelijker bacteriën wat leidt tot een kortere houdbaarheidsdatum.

Helaas kunnen we over veel producten nog niet met zekerheid zeggen dat het 100% vegan is. We weten namelijk nooit zeker waar het echt vandaan komt. Mogelijk dierlijk of mogelijk plantaardig zegt natuurlijk niet veel. Pas als een product een vegan keurmerk heeft weet je echt zeker dat er geen dierlijke ingrediënten zijn gebruikt. Deze ontwikkeling is dan ook hard nodig.

Beautyfabs kan natuurlijk niet achterblijven, we verkopen een ruim assortiment aan vegan haarproducten zoals Vegan Shampoo en Vegan Conditioner