Menu close2
Selectie verfijnen
Prijs

Haarwax

Een warrige, matte out-of-bed look of juist gestructureerd. Met een goede haarwax kan het allemaal. Daarom verkoopt Beautyfabs een ruim assortiment haarwax.

Filteren
close2

Toont 1-16 van 45 producten

Filteren
close2

Toont 1-16 van 45 producten

Haarwax van Beautyfabs

Een haarwax is een veelzijdig product, deze kan glanzend of mat zijn en is voor ieder haartype geschikt. Je gebruikt de wax in droog of licht vochtig haar. Hierdoor wordt meer definitie en controle verkregen. Het product is voor ieder haartype geschikt maar is bij krullend haar moeilijker te gebruiken aangezien het dan snel zal klonteren. Bij het gebruiken van een wax kan het haar gedurende de dag meerdere keren gestyled worden doordat het minder restjes achterlaat in het haar.

Een haarwax kan op water- of oliebasis zijn. Een wax op oliebasis is niet gemakkelijk uit het haar te wassen waardoor je minder nodig hebt om het gewenste resultaat te behalen. Omdat deze soort wax vaak bestaat uit natuurlijke oliën voedt het de haren intens. Wax op waterbasis zijn wel gemakkelijk uit het haar te wassen, hierdoor heb je meer van het product nodig om het gewenste resultaat te behalen. Dit product wordt harder in het haar doordat het water opdroogt.

Een haargel is een soort mouse, wanneer het product in het haar gesmeerd wordt, verdampt het water en zorgen de andere ingrediënten ervoor dat het haar in model blijft zitten. Een haarwax is soepel en droogt minder snel uit, dit komt doordat het bestaat uit wassen en minder water of alcohol bevat. De wax zorgt ervoor dat het haar soepel in model blijft. Gel daarentegen zorgt ervoor dat het haar stevig in model blijft.

Haarwax gebruiken

In wax zitten wassen, een voorbeeld hiervan is bijenwas. Was heeft de eigenschap dat het kneedbaar en vet is. Daarnaast heeft het een hoog smeltpunt en mengt het niet met water. Dit is dan ook de reden dat wax aangebracht dient te worden op droog haar. pak wat van de wax en warm het op in je handpalm zodat het gekneed kan worden. Voeg vervolgens een kleine hoeveelheid toe aan het haar. Vergeet na het gebruik niet heel goed je haar te wassen met shampoo, anders krijg je het niet uit je haar.

Wax geeft je de mogelijkheid om je haar te vormen zoals je maar wilt. Door een grotere hoeveelheid toe te voegen wordt het haar volledig kneedbaar waardoor je het haar alle kanten op kunt zetten. Een kleine hoeveelheid zorgt daarentegen voor een natuurlijke uitstraling. Wanneer de wax koud is, is deze moeilijk aan te brengen, lukt dit niet met alleen het opwarmen in de handpalm? Dan zou je je haar voor het aanbrengen van de wax kunnen opwarmen met een föhn.

Welke haarwax past bij mijn haar?

Door het ruime assortiment die Beautyfabs aanbiedt zal er voor ieder wat wils tussen zitten. Zo bieden we veel verschillende waxen aan. Er zijn verschillende eigenschappen waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een wax. Dit is namelijk natuurlijk het resultaat dat de wax heeft, de basis van de wax (water of olie) en de gebruikte ingrediënten.

De Biosilk Rock Hard Styling Wax is een wax die het haar een warrige look geeft en meer textuur aanbrengt. Met deze wax is het haar binnen no time voorzien van een nonchalante, 'messy' look die gedurende de hele dag opnieuw in model te brengen is. 

De NAK Done.N.Dirty Matt Clay is een sterk finishing clay met een mooie matte finish. Het product krijgt een rauwe en natuurlijke textuur. Verdikt fijn haar en verstevigt wilde lokken. Deze clay geeft een extreme hold, verdikt fijn haar en maakt het mogelijk om zelfs de meest wilde haren in model te brengen. Het product bevat natuurlijke ingrediënten en geen parabenen. 

Is een haarwax toch niet helemaal wat je zoekt? Beautyfabs verkoopt ook een ruim assortiment aan haargels, neem daar eens een kijkje. Misschien is dat wel wat je zoekt!