Menu close2

Conditioner

Wat is een conditioner?

Een conditioner voedt namelijk het haar en zorgt voor een extra laagje bescherming. Dit gebeurt juist op het moment dat eerst het haar met shampoo wordt gewassen. Hierdoor komen de haarschubben open te staan en kan de voedende conditioner echt tot de kern van het haar komen. 

Benieuwd welke conditioners wij bieden bij Beautyfabs? Bekijk dan ons ruime assortiment via onze website!

Deep conditioner

Stel, je hebt naast een goede shampoo ook een bijbehorende conditioner. Hoe kan het dan toch zo zijn dat je alsnog last krijgt van droog haar? Dan is de kans groot dat je gebruik maakt van een ‘normale’ conditioner. Daarom is het juist aan te raden om voor een deep conditioner te gaan. Deze variant onderscheidt zich namelijk in de bescherming. Een deep conditioning dringt goed door in het haar om het haar te versterken en vocht aan te brengen. Bij een ‘normale’ conditioner komt de voeding niet goed tot de kern. 

Verschillende varianten conditioners

Voor elk type haar bieden we bij Beautyfabs verschillende varianten aan in conditioners. Door te kiezen voor een variant die past bij jouw haartype, zorgt dit voor het beste resultaat en de voeding die jouw haren nodig hebben. 

Zo bieden wij conditioners die zich kenmerken in het versterken en verzorgen van het haar. Kies bijvoorbeeld voor een herstellende conditioner, versterkende conditioner of een hydraterende conditioner. Afhankelijk van je wensen en behoeftes, zal er altijd een geschikt product zijn die ervoor zorgt dat je haren weer zullen stralen. 

Naast dat conditioners beschikbaar zijn die bijdragen aan het versterken en voeden van het haar, bieden we ook varianten aan die perfect aansluiten bij de behoeftes van gekleurd haar. Heb je bijvoorbeeld prachtig bruin geverfd haar? Ga dan voor een shampoo gekleurd haar en een bijpassende conditioner. Ook wanneer je blonde haren hebt met een grijze gloed, wordt aangeraden om een bijpassend product te kiezen. 

Verschillen met een haarmasker en leave-in

Zoals al eerder is benoemd, heeft een conditioner een aantal mooie eigenschappen die bijdragen aan het versterken, voeden en beschermen van het haar. Maar waarin verschilt dit product ten opzichte van een haarmasker of een leave-in (conditioner)? 

Een haarmasker is een fijn product met een voedende werking. Echter, zit het verschil in de concentratie. Een conditioner zou je bij iedere wasbeurt van het haar dit product kunnen inbrengen. Dit is minder gebruikelijk dan voor een haarmasker. Deze breng je hooguit een keer per week aan in vochtig haar. Daar komt bij dat haarmaskers ook dikker zijn qua structuur. Dit is te wijten aan het feit dat haarmaskers minder water bevatten dan conditioners. 

Wat betreft leave-in, komen deze producten dicht in de buurt van de reguliere conditioners. Het grootste verschil is, zoals de naam al verklapt, is dat het product in het haar blijft zitten. Je spoelt het product dus niet uit! Erg handig wanneer je weinig tijd hebt. Een ander bijkomend voordeel van een leave-in, is dat het beter vocht vast houdt in het haar. Daarnaast kan het haar eenvoudig worden uitgekamd en ook bescherming bieden van buitenaf.

De beste conditioner voor je haar

Of het nu gaat om een shampoo, een haarmasker of een ander haarverzorgingsproduct, iedereen wil het beste voor zijn of haar lokken. Ook als het gaat om conditioning. Juist daarom bieden we bij Beautyfabs een ruim assortiment aan met producten van de beste merken en de beste kwaliteit. Maar hoe weet je wat de beste conditioner is voor jou?

Net zoals ieder haarproduct verschillende de ingrediënten enorm. Dit geldt ook voor een conditioner. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een variant met weinig tot geen toegevoegde chemische ingrediënten? Dan zou je een keuze kunnen maken in de collectie van natuurlijke conditioners. Een vegan conditioner zou daarom de beste keuze kunnen zijn. 

Ondanks dat niet altijd alle dure varianten het beste zijn, is het wel opmerkelijk dat juist deze groep conditioners meer milieubewust bezig zijn. Hierdoor zitten er minder chemische ingrediënten in die slecht kunnen zijn voor het haar. Juist de professionele kappersmerken bieden conditioners aan die weinig chemische ingrediënten bevatten. 

Gebruik van haarconditioners

Wil je een conditioner kopen maar weet je niet precies hoe je dit goed moet gebruiken? Dat snappen wij bij Beautyfabs volledig. Elke variant heeft weer zijn eigen inwerktijd of concentratie. Daarom leggen we graag uit hoe je het dient te gebruiken, zodat de conditioner zorgt voor mooi en glanzend haar. 

Nadat je je haren hebt gewassen met shampoo, wring je het overige water uit je haren, zodat het haar niet te vochtig is. Vervolgens pak je een klein beetje conditioner (ter grootte van een munt). Heb je lang haar? Ga dan voor een grotere hoeveelheid. 

Daarna breng je het product aan over de lengtes en de punten van je haren. Voorkom dat het product je hoofdhuid raakt. Dit zorgt er namelijk voor dat het haar onnodig snel vet wordt. Dat willen we juist niet! Vervolgens laat je het intrekken. Bekijk de verpakking om te ontdekken hoe lang dit moet. Meestal is dit tussen de één tot drie minuten. En dan? Uitwassen maar en klaar!