Menu close2
Selectie verfijnen
Prijs
Productsoort
 1. Conditioner 2 producten
 2. Crème 1 product
 3. Droogconditioner 1 product
 4. Leave-in 15 producten
 5. Spray 2 producten
Categorie
 • Zilverconditioner
 • Anti-roos conditioner
 • No yellow conditioner
 • Kleurconditioner
 • Clarifying conditioner
 • Vegan conditioner
 • Volume conditioner
 • Krul conditioner
 • Lang haar conditioner
 • Herstellende conditioner
 • Versterkende conditioner
 • Hydraterende conditioner
 • Leave-in conditioner
 • Pomp
Merk
 1. Biosilk 1 product
 2. CHI 3 producten
 3. idHAIR 1 product
 4. Indola 1 product
 5. KMS 1 product
 6. Moroccanoil 1 product
 7. Oway 1 product
 8. Revlon 6 producten
 9. Schwarzkopf 5 producten
 10. Wella SP 1 product

Leave-in conditioner

Eén van de nieuw opkomende trends is het gebruik van een leave-in conditioner. Een leave-in conditioner heeft als werking om droog, poreus en beschadigd haar te versterken. Hierbij was je dit product niet uit je haren. 

Filteren
close2

Toont 1-16 van 21 producten

Filteren
close2

Toont 1-16 van 21 producten

Leave-in conditioner

Wat is een leave-in conditioner? En in hoeverre verschilt dit product met een gebruikelijke conditioner? Wij leggen het haarfijn voor je uit!

Zoals de naam al aangeeft, breng je deze conditioner aan na het wassen van je haren. Je hoeft het product daarna niet meer uit te spoelen. Door het gebruik van een leave-in conditioner bescherm je je haren tegen warmte en koud van buitenaf de hele dag door.

Werking leave-in conditioner

Nadat je je haren hebt gewassen met je gebruikelijke shampoo, gaan je haarschubben open staan. Wanneer je daarna besluit om een (leave-in) conditioner aan te brengen voedt je de haren en sluiten de haarschubben. Dit zorgt voor extra bescherming voor je haren. 

Het effect van een conditioner of leave-in conditioner is dat dit product een extra beschermend laagje geeft aan je haren. Hierdoor worden de haren zachter, gladder en beschermd tegen alle stoffen en invloeden van buitenaf. 

Tips voor gebruik

Nu je weet hoe een leave-in conditioner werkt, wil je natuurlijk ook het maximale uit je product halen om het beste effect te realiseren. Een van de belangrijkste aanbevelingen is dat het beter is om al je verzorgingsproducten voor je haar van één merk te kiezen. Kies bijvoorbeeld hetzelfde merk shampoo en crèmespoeling. 

Ten tweede is het belangrijk om het product te gebruiken op droog op nat haar. Als je het product maar niet gebruikt tijdens het douchen. Je wilt er natuurlijk wel de hele dag profijt van hebben!

Ook is het belangrijk dat je niet te veel leave-in aanbrengt in je haren. Nadat je het eenmaal hebt aangebracht, kun je verder gaan met je styling ritueel. 

Ten slotte kan een leave-in prima gebruikt worden als vervanger van een conditioner of als aanvulling. Wanneer je tijd te kort komt, maar wel goed voor de dag wilt komen, kan dit product een uitkomst zijn. 

Verschil met conditioner

Zoals hierboven al is beschreven, lijkt de werking van een conditioner veel op de werking van een leave-in conditioner. De eigenschappen zijn dan ook hetzelfde. Toch zit er een verschil in beide producten. 

Een leave-in conditioner gaat namelijk net een stapje verder dan een conditioner die je direct na een wasbeurt uitwast. Doordat je een leave-in conditioner niet uitwast, blijf je je haren de hele dag beschermen en verzorgen. Daarnaast is een leave-in conditioner vloeibaar en houdt vooral vocht beter vast dan gebruikelijke conditioners. 

Verschil met haarmasker

Een conditioner en leave-in conditioner hebben dus dezelfde werking en verschillen alleen in het wel of niet uitspoelen van het product. 

Een leave-in conditioner is handig als je even haast hebt, maar toch je haren wilt verzorgen en beschermen. Een haarmasker daarentegen is dieper voedend en geconcentreerder dan een conditioner of leave-in. Een conditioner kan je iedere wasbeurt gebruiken in de punten, maar een haarmasker gebruik je maar eens per week.

Daarnaast is de textuur van een haarmasker dikker dan van een conditioner. Dit ligt voornamelijk aan de hoeveelheid water die erin zit. Haarmaskers zijn geconcentreerder dan conditioners doordat ze een lager percentage water bevatten. 

Soorten leave-in conditioners

Nu je het verschil en de toegevoegde waarde weet van leave-in conditioner, is het belangrijk om het juiste product soort te kiezen. Een leave-in conditioner bestaat namelijk uit twee soorten varianten: leave in conditioner spray en crème

Een spray product wordt vooral aangeraden voor mensen met dunner of fijner haar. Zo voorkom je dat je het haar verzwaard. Een goed voorbeeld van een spray variant is de KMS AddVolume Leave-in Conditioner. Dit product is uitermate geschikt voor vrouwen die fijn haar hebben, maar toch volume willen creëren. 

Voor dik haar bevelen we juist een crème variant aan. Hierdoor kan het vocht goed doordringen in de haren zonder dat het zijn volume of vorm verliest. De crème variant van Schwarzkopf BC Sun Protect Conditioner Cream kan daarom een uitkomst zijn. Perfecte herstellende crème wanneer je haar is beschadigd door de zon.  

Heb je de voorkeur voor een vegan variant? Beautyfabs biedt ook hierin een uitstekend vegan leave-in product aan in crème variant. 

Leave-in conditioner voor krullen

De leave-in conditioner is ook naar haartype verkrijgbaar, zoals voor droog, pluizig en krullend haar. Wanneer je gezegend bent met een prachtige bos met krullen zullen veel vrouwen jaloers op je zijn. Helaas brengt een mooie bos krullen ook nadelen met zich mee. Krullend haar vraagt namelijk om intensieve verzorging om de krul in je haar te laten stralen. De haarverzorging van krullend haar is daarom ook niet te vergelijken met andere haartypes. 

Veel vrouwen die krullen hebben zullen vaak last hebben van pluizig haar dat lastig te stylen is. Juist daarom is het belangrijk om je krullen goed te behandelen. Gebruik daarom een leave-in conditioner speciaal voor krullen om het model erin te houden. Het kan daarbij helpen om aanvullend shampoo voor krullend haar aan te schaffen.