Menu close2

Droogshampoo

Zit je precies tussen twee wasbeurten en wil je het haren wassen nog even uitstellen zonder een vette, volume loze coupe te hebben? Een goede droogshampoo is de oplossing.

Filteren
close2

Toont 1-16 van 23 producten

Filteren
close2

Toont 1-16 van 23 producten

Droogshampoo

Droogshampoo, de ideale oplossing voor tussen twee wasbeurten in. Het zorgt ervoor dat het haar wordt gezuiverd en vettigheid wordt opgenomen. Daarnaast creëert het meer volume en textuur in het haar. Let wel op dat een droogshampoo een normale wasbeurt niet kan vervangen, het stelt deze enkel uit. Beautyfabs verkoopt onder andere droogshampoos van de merken Goldwell en Schwarzkopf.

Zoals je wellicht weet komt het vet in je haar van de hoofdhuid, dit leidt ertoe dat de aanzet van het haar vet kan aanvoelen en er vet uit kan zien. Het is daarom belangrijk dat de droogshampoo wordt aangebracht tussen het haar bij de aanzet, op/bij de huid. Let er wel op dat het haar goed droog is voordat je droogshampoo gebruikt, anders kan het haar er droog en stug uit gaan zien.

Bij het aanbrengen van het product is het belangrijk genoeg afstand te bewaren. Hou daarom ongeveer 25 centimeter afstand van de plek waar de droogshampoo gespoten moet worden. Laat het even inwerken en masseer daarna de hoofdhuid, op die manier wordt overtollig talg goed opgenomen. Borstel vervolgens je haar en style het zoals je wil.

Gebruik droogshampoo niet te vaak, dit kan zorgen voor verstopte poriën en een geïrriteerde huid. Dit kan leiden tot jeuk en uiteindelijk zelfs roos. Daarom wordt geadviseerd om droogshampoo slechts één keer tussen de wasbeurten in te gebruiken.

Droogshampoo voor volume en meer

Droogshampoo doet natuurlijk meer dan alleen het haar er minder vet uit laten zien. Droogshampoo zorgt voor volume, door de stuggere look die de shampoo creëert, ontstaat meer volume. Het gebruik van een dergelijke product zorgt dus dat het haar er fris en volumineus uitziet, het maakt de lokken stugger waardoor het opsteken van het haar een stuk makkelijker wordt. Het haar blijft door de stugheid beter op zijn plek en schuifspeldjes schuiven veel minder snel uit het haar.

Te vaak je haar wassen is niet goed, het zorgt er namelijk voor dat talg wordt verwijderd. Terwijl dit juist zorgt voor de hydratatie van de hoofdhuid. Het af en toe gebruiken van droogshampoo zorgt er voor dat het haar minder vaak gewassen hoeft te worden, dit zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën en dus de mooie, gezonde glans behouden blijft.

Droogshampoo onttrekt zoals hierboven benoemt het vet. Niet alleen uit het haar, ook uit bijvoorbeeld kleding. Spray of stuif er wat van de shampoo overheen en was de kleding uit. Je zult zien dat de vetvlekken binnen no time zijn verdwenen. Ook werkt het product als een geurvreter. De droogshampoo kan dus gebruikt worden om bijvoorbeeld ongewenste geurtjes te neutraliseren. Je hoeft het alleen op de gewenste plek te spuiten en een nachtje laten intrekken.

Wat is een goede droogshampoo voor mij?

Vaak is droogshampoo geschikt voor ieder haartype, wel is bij iedere shampoo aangegeven voor welk type haar deze het best geschikt is. Zo verkopen we shampoos die geschikt zijn voor droog, fijn of gekleurd haar. Het is voor alle producten die je gebruikt voor je haar belangrijk het type te kiezen die bij jouw haar en wensen past.

Zo kun je, aIs je wens is om met de shampoo meer volume aan te brengen, kiezen voor een type dat aangeeft hiervoor te zorgen. De Refreshing Dry Shampoo is een van de producten die Beautyfabs verkoopt die zorgt voor extra veel volume. 

Droogshampoo met kleur

Soms kan een droogshampoo zorgen voor een witte/grijze gloed over het haar. Dit is vooral bij een donkere haarkleur het geval. Door een product te kiezen dat speciaal is ontwikkeld voor donkere haren wordt dit vermeden. Deze soort shampoo bevat een pigment, de eerder zichtbare styling wordt nu onzichtbaar. Dit maakt het gebruik van bijvoorbeeld de Chi Luxury Black Seed Oil Dry Shampoo vele malen mooier, fijner en eenvoudiger. Dit is een droogshampoo voor volume zonder witte waas. 

Ook voor blond haar is er een speciale droogshampoo ontwikkeld. Deze bevat een pigment waardoor sommige nadelen van een gewone droogshampoo worden vermeden. Zo zal het haar geen ongewenste gloed achterlaten en wordt het gebruik van het product vele malen makkelijker en mooier. Beautyfabs verkoopt onder andere de OSiS+ Fresh Texture Dry Shampoo dit is een droogshampoo zonder witte waas voor volume.

Natuurlijke droogshampoo

Ook als je een gevoelige huid hebt kan je een droogshampoo gebruiken, wel wordt dan geadviseerd een product te kiezen dat uit natuurlijke grondstoffen bestaat. Een natuurlijke droogshampoo is vrij van parabenen, sulfaten en SLS. Hierdoor zal deze de hoofdhuid niet irriteren. Tevens wordt het gebruik van natuurlijke producten steeds populairder. Daarom verkoopt Beautyfabs verschillende natuurlijke/vegan droogshampoos.

Wist je dat Beautyfabs ook regelmatig Shampoo Bars in de aanbieding heeft? Aarzel niet en bekijk snel onze producten in de webshop!