Menu close2
Selectie verfijnen
Prijs
Categorie
 • Zilvershampoo
 • Droogshampoo
 • Anti-roos shampoo
 • No yellow shampoo
 • Pigmentshampoo
 • Gekleurd haar shampoo
 • Clarifying shampoo
 • Vegan shampoo
 • Volume shampoo
 • Krul shampoo
 • Lang haar shampoo
 • Herstellende shampoo
 • Versterkende shampoo
 • Hydraterende shampoo
 • Shampoo bar
 • Pomp
Merk
 1. American Crew 1 product
 2. Biosilk 1 product
 3. Calmare 1 product
 4. Comair 1 product
 5. Fudge 7 producten
 6. Goldwell 3 producten
 7. Grazette 2 producten
 8. idHAIR 2 producten
 9. Indola 4 producten
 10. Kis 3 producten
 11. KMS 2 producten
 12. Kérastase 2 producten
 13. L'Oreal 5 producten
 14. Matrix 5 producten
 15. Moroccanoil 2 producten
 16. NAK 1 product
 17. Oolaboo 1 product
 18. Redken 8 producten
 19. Schwarzkopf 8 producten
 20. System Professional 1 product
 21. Wella SP 2 producten
Haartype

Zilvershampoo

Een zilvershampoo is een shampoo die je haar een krachtige en stralende uitstraling kan geven. Benieuwd wat Beautyfabs hierin te bieden heeft? Bekijk ons gehele assortiment!

Filteren
close2

Toont 1-16 van 62 producten

Filteren
close2

Toont 1-16 van 62 producten

Zilvershampoo bij Beautyfabs

Wat is zilvershampoo? Het zit hem eigenlijk al in de naam. Een zilvershampoo is een shampoo die je haar een krachtige en stralende uitstraling kan geven. Deze shampoo onderscheidt zich echter wel ten opzichte van de andere gebruikelijke shampoos. Zilvershampoo bevat namelijk paarse en blauwe pigmenten. Deze pigmenten zorgen ervoor dat blond, grijs of wit haar een koele tint krijgt. Ook wordt zilvershampoo gebruikt om haar met een ongewenste gele of oranje tint te neutraliseren. 

Zilvershampoo gebruiken

Wanneer je besluit om zilvershampoo te gebruiken, is het belangrijk dat je de juiste aanpak hanteert. Om te beginnen maak je eerst je haren goed nat. Masseer vervolgens de shampoo goed door je haar. Laat het daarna 1 á 2 minuten inwerken. Wil je een paarse gloed creëren? Laat de shampoo dan wat langer in je haren trekken. 

Tip: Let erop dat niet elke shampoo geschikt is voor ieder haartype. 

Haarmasker

Nadat de shampoo een tijdje heeft ingetrokken, spoel je de shampoo goed uit. Maak daarna je haren eerst droog met een handdoek. Merk je dat je haren stug aanvoelen? Gebruik dan een voedende masker voor je haren. Haarmaskers breng je aan op handdoekdroog haar. Verdeel het goed over de lengte en de punten. Laat deze masker ongeveer 5 minuten intrekken met een warme handdoek. Spoel daarna je haren uit. Door het gebruik van een haarmasker zullen je haren weer soepel en zacht aanvoelen. 

Kom je na het drogen van je haren er toch achter dat je haren paars zijn geworden? Geen reden voor paniek! Was het één of twee keer met een gewone shampoo en de paarse tint in je haren is verdwenen.

Tip: gebruik bij het aanbrengen van de zilvershampoo handschoenen. Zo voorkom je dat je paarse handen krijgt. 

Hoevaak te gebruiken

Ondanks dat zilvershampoo een mooi effect kan opleveren, is het verstandig om te bepalen hoe vaak je deze shampoo moet gebruiken. Het aantal keren dat de shampoo een glanzend effect heeft, hangt af van de reden waarom je dit product gebruikt. 

Een van de reden kan zijn dat je van plan bent om je haar een prachtige koele tint te geven. Dit kan doordat je op dit moment last hebt van gele- of oranje tinten in je haar. Het is dan gebruikelijk om zilvershampoo 1 keer om de 3 á 4 wasbeurten te gebruiken. Tijdens je andere wasbeurten kun je dan gebruik maken van een kleur beschermende shampoo

Ook wanneer je van plan bent om een grijs haar te onderhouden, kan dit een reden zijn om zilvershampoo te gebruiken. Wanneer je je grijze geverfde tint wilt behouden, is het verstandig om elke wasbeurt gebruik te maken van deze shampoo. Dit omdat grijs geverfd haar snel zijn oude gloed weer herpakt. 

Zilvershampoo en haarverf

Nu je weet wat zilvershampoo is en hoe je het moet gebruiken, is het belangrijk om het onderscheid te maken met haarverf. Want wat is het verschil tussen zilvershampoo en haarverf? De effecten lijken misschien hetzelfde, maar de werking is wel degelijk anders. 

Zilvershampoos bevatten namelijk blauwe en paarse pigmenten zonder een oxidant of waterstofperoxide. Zonder deze twee stoffen is de werking van de kleuring niet sterk genoeg om je haar een totaal andere kleur te geven. Het kan natuurlijk wel voorkomen dat je haar een paarse gloed krijgt. In vergelijk met haarverf, waar de kleur blijft zitten, blijft de kleur van zilvershampoo niet lang zitten. 

Daarnaast is het doel van zilvershampoo en haarverf verschillend. Zilvershampoo heeft namelijk als doel om het haar een andere tint te geven. Haarverf daarentegen, zoals de naam al omschrijft, heeft het doel om het haar kleuren. Vaak worden de haren eerst geverfd in een bepaalde kleur. Vervolgens wordt de kleur van het haar onderhouden of grijs blonde haren bijgewerkt met een zilvershampoo.

Goede zilvershampoo

Wanneer je besluit om zilvershampoo aan te schaffen, wil je natuurlijk voor de beste zilvershampoo gaan. Maar wat is nu de beste zilvershampoo? 

Er zijn diverse zilvershampoos te koop in verschillende soorten en maten. Maar welke zilvershampoo is nu het meest geschikt en past bij jouw haartype? Hiervoor hebben wij bij Beautyfabs een aantal shampoos voor je op een rijtje gezet: 

 1. Fudge Clean Blonde Violet Shampoo (250ml) : Dit is de perfecte combinatie voor een frisse blonde kleur zonder gele tonen.
 2. Matrix So Silver Color Obsessed Shampoo (300ml) : Deze reinigende shampoo is geschikt voor dagelijks gebruik en is zelfs geschikt voor chemisch (kleur)behandeld haar!
 3. Serie Expert Silver Shampoo (300 ml) : Dit is een kleur verhelderende shampoo die verrijkt is met het Gloss Protect System die het haar zacht en glanzend maakt. 

Alternatieven voor zilvershampoo

Gebruik je al een tijdje zilvershampoo en wil je graag een keer iets nieuws uitproberen? Dan zijn er ook een aantal alternatieven voor zilvershampoo die een soortgelijke functie hebben. 

Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een zilver mousse. De zilver mouse is ideaal voor om haarkleur op te frissen tussen de behandelingen, het corrigeren of neutraliseren van ongewenste tonen in je haar. Daarnaast kan het je haar verrijken of intensiveren van natuurlijke kleuren. Ook zilver mouse biedt direct resultaat na gebruik, waarbij je de mogelijkheid hebt om deze ook weer uit te wassen. 

Een tweede alternatief van zilvershampoo is zilverspray. Zilver Sprays zijn vaak leave-in conditioners die een verzorgde en koele uitstraling van het haar maken. Het doel van een zilverspray is hetzelfde als zilvershampoo, namelijk; de koele tinten onderhouden en verrijken. Ook worden ongewenste geel- of oranje tinten geneutraliseerd. Specifiek als bijkomend effect van een zilverspray, is dat een spray het haar ook nog perfect hydrateert. 

Zowel voor de zilver mousse als de zilverspray is het aan te raden om de handleiding voor gebruik goed te lezen om het gewenste effect te creëren.