Menu close2
Selectie verfijnen
Prijs
Categorie
 • Kappersmeubilair
 • Mobiele kapper
 • Permanenten
 • Kapmantel
 • Kappersschort
 • Kappershandschoenen
 • Kappersschaar
 • Nekmes en snijmes
 • Kappershanddoek
 • Waterspuit
 • Haarroller
 • Nekkwast
 • Holster
 • Wegwerpmateriaal
 • Overige benodigdheden
 • Salon verpakking
Merk
 1. e-Kwip 28 producten
 2. Jaguar 20 producten
 3. Joewell 14 producten
 4. Kyone 5 producten

Kappersschaar

Het juweeltje in de kapsalon. Een professionele kwaliteitsschaar, scharen voor beginnende kappers of advanced kappers. Beautyfabs zorgt voor een schaar voor ieder budget.

Filteren
close2

Toont 1-16 van 67 producten

Filteren
close2

Toont 1-16 van 67 producten

Kappersschaar van Beautyfabs

Een goede, professionele kappersschaar vergt vaak een flinke investering. Deze verdient zich gelukkig snel terug door het gebruiksgemak en het plezier van het knippen. Een ergonomisch model zorgt ervoor dat knippen en slicen gemakkelijk gaat. Een lange levensduur en hoogwaardige materiaalkeuze is voor deze scharen vanzelfsprekend.

Het gebruiken van goede tools is erg belangrijk voor een barbier of kapper. Beautyfabs biedt dan ook veel verschillende, professionele scharen aan. Zo verkopen we links- en rechtshandige coupescharen en knipscharen aan. Door ons ruime assortiment is er voor ieder wat wils. Scharen voor beginnende kappers of gevorderde kappers, voor ieder zijn wensen is er een passende, professionele tool beschikbaar.

Soorten scharen

Er zijn dus verschillende soorten scharen beschikbaar, iedere tool heeft zo zijn eigen functie en voor- en nadelen. Een knipschaar is bijvoorbeeld echt bedoeld om het haar te knippen. Wanneer je kleine handen hebt is een 5.5 inch schaar wat voor jou. Wanneer je grote handen hebt is een 6.0 inch schaar geschikter.

Een coupeschaar is bedoeld voor het uitdunnen van het haar. Deze schaar heeft slechts een snijblad met effileertanden. De ene kant heeft dus effileertanden terwijl de andere kant glad is. De uitdunning wordt fijner wanneer er meer tanden op de schaar staan. Wanneer je een grove uitdunning wenst te bereiken kun je dus het beste kiezen voor een coupeschaar met minder tanden.

Wanneer je linkshandig bent heb je natuurlijk een speciale, linkshandige kappersschaar kopen. Alleen dan zal je gemakkelijk en goed kunnen knippen. Daarom is het voor deze groep kappers extra belangrijk de juiste scharen aan te schaffen. Je kan namelijk niet als linkshandige met een rechtshandige schaar knippen. Hierdoor zal het gewenste resultaat voor de look van de klant helaas niet bereikt worden.

Een kappersschaar vasthouden

Wanneer je het haar van de klant aan het knippen bent, gebruik je altijd twee handen. Daarom is het belangrijk een schaar aan te schaffen die past bij je links- of rechtshandigheid. Wanneer je dit niet doet ligt de schaar niet lekker in de hand. Je kunt kiezen voor een kappersschaar met of zonder pinksteun, dit is afhankelijk van je wensen. Een pinksteun zorgt ervoor dat alle vingers op dezelfde lijn liggen. De meeste kappers vinden dit comfortabeler.

Levensduur van de schaar

Een professionele kappersschaar is gemaakt van hoogwaardig materiaal en heeft een lange levensduur. Je kunt als kapper echter de levensduur van je lievelingsschaar verlengen door de tool goed te onderhouden. Na het gebruiken van de schaar dien je de schaar bijvoorbeeld goed droog te wrijven. Hierdoor worden haar- en productresten verwijderd.

Een aantal keer per week kun je een paar druppels olie op de schaar aanbrengen. Hierdoor blijft de schaar soepel. Ook het schroefje moet je controleren, deze moet stevig vastzitten. Tenslotte moet je de schaar op tijd slijpen, hierdoor blijven de messen scherp en kan er makkelijker gewerkt worden.

Welke kappersschaar kopen

Welke kappersschaar jij als goed interpreteert hang af van je persoonlijke wensen. Je kan kiezen voor een klassiek design of offset design. Ook de kleur of print van de schaar kan verschillen.  

De Kyone Original 1500 5,5 inch is een professionele kappersschaar. Het is gemaakt met de hand van Japans, hoogwaardig staal. De lichte schaar zorgt voor comfort tijdens het knippen en ligt prettig in de hand. De pinksteun helpt bij de ligging van de hand en vingers. De schaar knipt niet alleen fijn, het zorgt ook voor een geweldig knipresultaat. Een professionele kappersschaar die dus geen enkele kapper kan missen.

De Original E45TL 6.0 Coupeschaar Links is een professionele, linkshandige kappersschaar van 6.0 inch. Het ergonomische model beschikt voor een pinksteun, deze zorgt voor een comfortabele houding tijdens het knippen. Het product is gemaakt van hoogwaardig, Japans staal. Deze schaar is dan ook zilverkleurig en is onmisbaar tussen de tools van een linkshandige kapper.

Advies van Beautyfabs

Vind je het nog moeilijk om te bepalen welke kappersschaar bij jou wensen past? Je kunt altijd contact opnemen met ons, we staan altijd voor je klaar en zullen je helpen de best mogelijke keuze te maken. 

Als kapper heb is een nekmes of snijmes natuurlijk onmisbaar. Neem daarom snel een kijkje bij ons ruime assortiment.