Menu close2

Baardverzorging

Een perfect gemodelleerde baard, de mix tussen een stoere en verzorgde uitstraling is populair en ook voor jou gemakkelijk te bereiken. Een goede baardverzorging is hiervoor essentieel. Gelukkig biedt Beautyfabs hiervoor een ruim assortiment aan.

Waarom Baardverzorging?

Een goede hygiëne zorgt ervoor dat je je gezonder voelt, je zit hierdoor elke dag weer lekker in je vel. Het verzorgen van je baard zorgt voor een goede hygiëne. Het wassen van je baard is niet meer dan logisch. Het wassen doe je met water, ook een goede baardshampoo is belangrijk. Je hoeft het niet elke dag te wassen met shampoo, dit kan er namelijk voor zorgen dat het haar de natuurlijke uitstraling en glans verliest.

Ook groeit je baard vele malen sneller wanneer je hem goed verzorgd. Een baardbalsem en baardolie kunnen zorgen voor een snellere groei. Dit komt onder andere door de hydraterende werking van de producten. Door direct vanaf het begin de juiste verzorging te bieden zal de baard sneller groeien zonder de gezonde, natuurlijke uitstraling te verliezen.

Door je baard goed te verzorgen kan deze ook mooier gestyled worden. Een strakke baard zoals veel van de huidige mannelijke modellen, is een goede baardverzorging onmisbaar. Het verzorgen gaat dan ook vaak samen met het stylen. Tijdens het aanbrengen van de producten breng je jouw haar in model. Nadat de producten zijn aangebracht is het belangrijk de baard te kammen. Hierdoor groeien de haren in de juiste richting. Een houten baardkam is hiervoor het meest geschikt.  

Wat heb ik nodig voor mijn baardverzorging?

De verzorging van de baard begint bij het wassen van de baard. Dit hoeft niet elke dag, wij adviseren twee of drie keer per week met baard shampoo te wassen. Dit zorgt voor een goede hygiëne, het houdt de baard schoon en vrij van dagelijkse geuren. Op de dagen dat de baard niet wast met de baardshampoo kan je enkel water of de baardolie gebruiken. Door het schoon te houden zorg je voor je baard zoals je voor de rest van je lichaam zorgt.

Het gebruik van een baardolie 3 keer per week is ons advies. De hoeveelheid baardolie die je aan dient te brengen is afhankelijk van het type haar en natuurlijk de lengte van het baard. Je kunt het beste beginnen met een kleine hoeveelheid, wanneer je het gevoel hebt dat dit niet genoeg is, kun je altijd wat meer toevoegen. Smeer de olie goed door de baard, begin hiermee van onder naar boven, van boven naar onder en vervolgens de zijkanten.

Daarna kun je het met een houten baardkam in model brengen, je zou eventueel ook een baardborstel kunnen gebruiken. Wanneer de kam van hout is zullen haren minder snel breken en wordt het haar niet statisch. Het verschil met een baardkam is dat deze dieper in de haren kan kopen, hierdoor worden alle haren meegenomen bij het in model brengen van de baard. De baardborstel maakt de haren wat zachter en neemt losse haren mee uit de baard. Dit zorgt voor een gezonde, verzorgde baard. Het gebruik van een borstel of kam is dus afhankelijk van je wensen.

Het stylen van je baard

Een baardbalsem kan je gebruiken wanneer je een slechte baard dag hebt. De balsem is een soort wax of gel voor je baard. De baard kun je hiermee gemakkelijk in model brengen. De balsem hoef je niet dagelijks te gebruiken maar het kan wel helpen bij een lange, wilde dag. Het product houdt de baard gedurende de hele dag perfect in model.

Tenslotte is het natuurlijk belangrijk een baardtrimmer en/of baardtondeuse te gebruiken om het in model te houden. De trimmer en tondeuse zorgen ervoor dat jouw baard precies de lengte en het model heeft die jij wenst. Beautyfabs heeft verschillende soorten tools die geschikt zijn voor jouw baard, er is dus voor ieder wat wils.

Beautyfabs biedt ook een ruim assortiment haarverzorgingsproducten voor mannen. Neem dus snel een kijkje want je haar kan natuurlijk niet achterblijven bij die prachtig verzorgde baard.