Menu close2
Selectie verfijnen
Prijs
Productsoort
 1. Olie 3 producten
 2. Scheren 5 producten
Categorie
 • Baardtrimmer
 • Baard tondeuse
 • Baardshampoo & Conditioner
 • Moustache & baardwax
 • Baardolie
 • Baard- en snorkleuring
Merk
 1. Dapper Dan 1 product
 2. Proraso 6 producten
 3. Redken 1 product
 4. System Professional 1 product
Haartype
 1. Alle haartypen 4 producten

Baardolie

Om jouw baard er verzorgd en gezond uit te laten zien kun je baardolie gebruiken. Beautyfabs biedt een ruim assortiment aan met verschillende soorten baardolie.

Filteren
close2

9 producten

Filteren
close2

9 producten

Baardolie van Beautyfabs

De baard is helemaal terug van weggeweest. Baardolie (beard oil) is één van de producten die zorgt voor de verzorgde uitstraling van de moderne baard. Iedere soort heeft zijn eigen voordelen, het is daarom belangrijk olie voor je baard te kiezen die bij jou en je wensen past. Het zorgt voor een gezonde, verzorgde baard en is makkelijk in gebruik. Het soort olie dat wordt gebruikt, zorgt voor verschillende voordelen. Denk dus goed na welke olie het gewenste resultaat bereikt.

Beautyfabs heeft een verschillende soorten baardolie die de baard laat groeien.

Wat is baardolie?

Er wordt vaak gevraagd waarom baardolie gebruikt wordt, bij het laten staan van een baard kan de huid de olieproductie niet meer bijhouden, de baardharen nemen de geproduceerde olie op waardoor deze niet meer op de huid eronder terecht komt. Hierdoor voelt de huid droog aan en begint het te jeuken, dit kan leiden tot baardroos. Je gebruikt dus onder andere baardolie tegen jeuk en roos. 

Ook baardshampoo en baard conditioner kunnen hierbij helpen. Voor optimaal gebruik kan er dus gekozen worden een shampoo en conditioner te kopen die past bij de gekozen olie. 

Baardolie kan gezien worden als een supplement op het natuurlijk fungeren van de huid. Veel merken gebruiken om deze reden enkel natuurlijke ingrediënten, dit zorgt ervoor dat het geschikt is voor ieder huidtype. De olie voorkomt huidirritatie en heeft een hydraterende werking, het helpt tegen roos, voedt de huid, ruikt lekker en zorgt voor een zachtere baard. Kortom een goede baardolie zorgt voor een mooie, verzorgde volle baard.

Je zult je wel afvragen, werkt baardolie en heb ik het nodig of niet? Dit hangt natuurlijk af van je eigen eisen en wensen. Wij vinden dat de voordelen, namelijk de afname van de huidirritatie, de verzorgde look en de lekkere geur, de (vrij lage) kosten meer dan waard zijn. 

De olie zorgt ervoor dat de huid zacht aanvoelt, het wordt gebruikt voor huid én baard, droge huid wordt tegengegaan en het kan zorgen voor het sneller laten groeien van de baard. Het aanschaffen van olie voor je baard is niet erg duur, dit zorgt ervoor dat het gemakkelijk  aangeschaft kan worden, na het uitproberen en testen van het product kunt u zelf oordelen of het gewenste resultaat behaald wordt.

Baardolie voor de korte baard

Het gebruiken van olie voor de baard wordt al geadviseerd vanaf een lengte van 1-2 mm. Het is dus al belangrijk om baardolie voor een stoppelbaard te gebruiken. De verschillende soorten carrier oliën die gebruikt worden hebben verschillende voor- en nadelen. Voor een korte baard is ons advies het gebruik van een Proraso baardolie, deze verzorgt de huid en baardharen. Deze maakt de baardharen lekker zacht en de houterige geur geeft je baard een echte mannengeur.

Hoe vaak baardolie gebruiken

Baardolie is een belangrijk middel voor een gezonde, mooi verzorgde baard, het advies is daarom om het gebruik hiervan op te nemen in de dagelijkse ochtendroutine. Het beste kan de olie gebruikt worden na het douchen en afdrogen van de baard. Het kan aangebracht worden met een bijgeleverd pipetje of met de vingertoppen. 

Hoeveel baardolie gebruiken

De hoeveelheid baardolie die gebruikt moet worden, is vanzelfsprekend afhankelijk van de lengte van de baard. Als de baard stoppellengte heeft bereikt, is slechts een beetje olie nodig, in dit geval zijn 1-2 druppels voldoende. Is de baard lang gebruik je meer druppels tot de olie overal goed ingetrokken is. Het maximale aantal druppels is 5. 

De olie masseer je eerst met de vingertoppen tot op de huid in, vervolgens verdeel je de rest gelijkmatig over de rest van de baard. Het is de bedoeling dat de olie op de onderliggende huid komt, een baardkam of baardborstel kan helpen de olie gelijkmatig te verdelen.

Baardolie kopen

Voor het kopen van de beste baardolie ben je bij Beautyfabs aan het goede adres, wij bieden Proraso baardolie en de olie van Hairgum Barber Shop. Omdat het product gezien wordt als een supplement op de natuurlijke werking van de huid wordt geadviseerd een olie te gebruiken die bestaat uit natuurlijke ingrediënten.

De beste baardolie bestaat uit twee basis ingrediënten, namelijk carrier olie en essentiële olie. De carrier oliën zijn de verzorgingsmiddelen voor de haren en de huid eronder. Deze olie geeft de huid en baardharen de vitaminen (onder andere vitamine e) en zorg die het nodig heeft. Je hebt verschillende soorten carrier oliën die gebruikt kunnen worden: kokosolie, arganolie, jojoba olie, olijfolie, avocado olie, zonnebloem olie, druivenpitolie, amandelolie of hennepolie. Iedere soort olie heeft zijn eigen voor- en nadelen. 

Het is van belang de baardolie te kiezen die de carrier olie bevat die past bij jouw baard en het resultaat die gewenst is. Zo werkt olie voor de baard met jojoba olie meer als conditioner en zorgt die met kokosolie voor stevige haren en kleurbehoud. Vrijwel alle oliesoorten zorgen ervoor dat de baardharen zacht aanvoelen. 

De essentiële oliën zorgen voor de lekkere geur, het soort geur dat bij de baardolie hoort zal afhangen van het soort essentiële olie is gebruikt. De geur van de olie zal zo’n drie uur blijven hangen, hierdoor kan het prima gecombineerd worden met een cologne of parfum.

Proraso baardolie heeft de eerste plek bemachtigd op de top 10 soorten baardoliën. Bij ons kun jij Proraso baardolie kopen voor een goede prijs. Je kunt dus eenvoudig baardolie bestellen bij Beautyfabs.

Wist je dat Beautyfabs ook regelmatig baardtrimmers in de aanbieding heeft? Aarzel niet en bekijk snel onze producten in de webshop!