Menu close2
Selectie verfijnen
Prijs
Merk
  1. Barburys 2 producten
  2. Oway 1 product
  3. Proraso 4 producten
  4. System Professional 2 producten

Baardshampoo & Conditioner

Om te kunnen profiteren van een mooie baard, is een verzorgingsproduct essentieel. Beautyfabs biedt hierin een ruim assortiment met diverse shampoos om de baard goed te kunnen verzorgen. 

Filteren
close2

9 producten

Filteren
close2

9 producten

Baardshampoo van Beautyfabs kopen

In de laatste jaren is de trend om je baard te laten staan steeds populairder geworden. Om te kunnen profiteren van een mooie baard, is een verzorgingsproduct essentieel. Dit is om dezelfde reden dat je voor het lichaam een ander verzorgingsproduct kiest dan voor het haar. Tenzij je voor een 2-in-1 product gaat. Echter, zullen er dan altijd plussen en minnen zijn als het gaat om de kwaliteit. 

Benieuwd welke baardshampoos er allemaal zijn? Bekijk dan het ruime assortiment van Beautyfabs. Hierin bieden wij diverse producten aan die voor elk type baard geschikt zou kunnen zijn. 

Goede baardshampoo die geschikt is voor jou

Om een mooi verzorgde baard te kunnen laten staan, is een goed baard verzorgingsproduct essentieel. Dit kan een baardolie, baard conditioner of baardshampoo zijn. Maar waarin herken je een goed verzorgingsproduct? Om te beginnen, wat is een goede baardshampoo? Beautyfabs legt je dit haarfijn uit om zo een goede selectie te kunnen maken van ons assortiment. 

Volgens Beautyfabs is een goede baardshampoo (beard wash) te herkennen aan zijn ingrediënten. Met name natuurlijke ingrediënten hebben een positieve werking. Probeer dus producten met chemische ingrediënten te vermijden om maximale verzorging te creëren. Dit is alleen niet altijd te vermijden. Vaak dragen deze ingrediënten bij aan het voorkomen van ontstekingen of acne. 

Heb je last van een gevoelige huid? Dan is een baard shampoo met natuurlijke oliën en ingrediënten de beste keuze. Natuurlijke ingrediënten hebben namelijk voedende eigenschappen. Deze zorgen ervoor dat een baard goed gevoed en gehydrateerd blijft. Natuurlijke ingrediënten in baard shampoos zijn onder andere: water, olijfolie, beeswax, aloë vera, kamille of essentiële oliën.

Baardshampoo in vergelijk met een normale shampoo

Ondanks dat er een ruim assortiment is aan shampoos voor mannen bij Beautyfabs, is deze niet geschikt voor je baard. Een ‘gewone’ shampoo is namelijk ontwikkeld om vuilresten te verwijderen en de hoofdhuid te reinigen. Hiermee worden bijvoorbeeld huidschilfers verwijderd, wat voor je baard niet van belang is. 

Daarnaast onderscheidt de ‘gewone’ shampoo met de baardshampoo zich in een bepaald ingrediënt genaamd: Sodium Lauryl Sulfaat. Dit ingrediënt zorgt voor het reinigen van de hoofdhuid. Het nadelige effect hiervan is dat het zorgt voor uitdroging van huid en haren. Een baardshampoo bevat dus meestal niet-agressieve en natuurlijke ingrediënten om juist uitdroging tegen gaan. 

Het gebruik van baardshampoo

Net zoals hoofdharen, moet een baard ook een aantal keren per week gewassen worden om talg te verwijderen. Daarnaast wordt ook stof, zweet en andere verwijderd. Maar hoe vaak was je je baard? Dat hangt van een aantal situaties af: de lengte en dikte van de baard, zweetproductie en andere omgevingsfactoren. Gemiddeld genomen zou de baardshampoo 2 á 3 keer gebruikt kunnen worden. 

Wanneer de baard vochtig is, kan een kleine hoeveelheid van de baardshampoo worden aangebracht. Masseer dit goed in, zodat de ingrediënten van de shampoo goed zijn werk kunnen doen. Na het inmasseren maak je de baard weer nat en spoel je het product weer uit. 

De meeste mensen breiden hun baardverzorging ritueel nog uit door een heerlijke baardolie toe te passen. Dit is een aanvullend product dat uitdroging van de huid en haar tegengaat. Kortom, baardshampoo en baardolie vullen elkaar hierin perfect aan. 

Merken baardshampoos Beautyfabs

Om een goede selectie te kunnen maken in de juiste haarshampoos, biedt Beautyfabs een ruim assortiment met diverse merken. Denk bijvoorbeeld aan: Barbuys, Hairgum, Oway of Proraso. Veel van deze merken bieden bijbehorende conditioners of baardolieen. Ideaal wanneer je vanaf vandaag wil beginnen met een goed verzorgde baard ritueel.