Menu close2
Selectie verfijnen
Prijs
Merk
  1. Babyliss Pro 9 producten
  2. Esquire Grooming 1 product
  3. Original 4 producten
  4. Wahl 1 product
Vermogen
Met Display
Automatisch Uitschakelen

Föhnborstel

Geen tijd om elke dag bij de kapper te zitten voor een perfect geföhnde coupe? Gebruik dan een föhnborstel (fohn borstel).

Filteren
close2

15 producten

Filteren
close2

15 producten

Föhnborstel kopen

Een föhnborstel is een warme luchtborstel, ook wel krulborstel genoemd, die een combinatie is van een haardroger en een borstel in een. Hierdoor droog je je haar met warme lucht en breng je direct volume aan. Perfect wanneer je een hand tekort komt om je haar gemakkelijk in model te brengen!

Föhnborstel versus ronde borstel

Wat is dan het verschil met een traditionele ronde borstel? De werking lijkt misschien hetzelfde, maar het effect kan verschillen. Beide borstels zijn namelijk geschikt om een prachtige krullen of een grove slag te föhnen. Daarnaast creëer je een mooie glans door middel van ronddraaiende bewegingen met de borstel in je haar. Hierdoor maak je je haar gladder en glanzend. 

Het belangrijkste verschil in een föhnborstel is de ingebouwde föhn waardoor het haar gelijk droog wordt geblazen. Bij een ronde borstel is dat niet het geval. Bij een ronde borstel is een föhn nog noodzakelijk om je haar en de borstel te verwarmen. Hierdoor kun je alsnog een slag in je lokken maken. Dit maakt dat je in je ene hand een ronde borstel vast hebt en in de andere hand de föhn. 

Roterende borstel 

Zoals zojuist naar voren is gekomen, kan een föhnborstel het stylen en drogen van je lokken een stuk eenvoudiger maken. Om het jezelf nog makkelijker te maken, kun je kiezen voor een automatisch roterende borstel. Deze borstel blaast warme lucht door je haren terwijl de borstel een draaiende beweging maakt. Vervolgens hoef je alleen nog maar de warme luchtborstel door het haar heen te halen. Dit maakt het stylen extra makkelijk om een mooie slag te creëren voor ieder haartype. 

Voor- en nadelen warmteborstel 

Wanneer je hebt besloten om voor een föhnborstel te gaan, brengt zich dat voor- en nadelen met zich mee. Een belangrijk voordeel dat al eerder aan bod is gekomen, is dat het je haar veel meer volume kan geven. Het creëren van volume doe je door de borstel tegen de groeirichting in te draaien. Dit lijkt misschien onnatuurlijk, maar biedt een mooi effect. 

Daarnaast kun je met een warmteborstel ook de punten van je haar stylen. Je zou ervoor kunnen kiezen op de punten naar binnen of naar buiten te laten vallen. Hierdoor lijkt het alsof je net van de kapper komt. 

Een nadeel van een warmteborstel is dat de kop vaak vast zit aan de föhn waardoor je niet kan wisselen in de grootte van de borstel. Echter, biedt Beautyfabs aantal borstels die dat wel mogelijk maken. Afhankelijk van de grootte van de borstel, kunnen grote of kleine krullen worden gemaakt. Ook is de haardroger van de föhnborstel vaak minder krachtig dan een gewone föhn. Dit zorgt ervoor dat het langer kan duren voordat je haren helemaal droog zijn. 

Bescherming van je haren

Het gebruik van een warmte borstel of een standaard borstel met een losse föhn brengt altijd hitte met zich mee. Wanneer je je haren hier niet voor beschermd, kan dit je lokken beschadigen. Dat is natuurlijk niet wat we willen! Daarom is het essentieel om je haren te beschermen tegen deze hitte. 

Beautyfabs biedt daarom naast warmte borstels, ook hittebeschermende producten aan. Afhankelijk van het type product, kan deze voor als na het stylen worden aangebracht om je haren te beschermen en voeden waar nodig. Daarbij is het verstandig om voor het stylen je haren te borsten. 

Naast dat je voor een hittebeschermend product kan kiezen, kun je ook al veel doen door niet direct de hoogste stand van je föhn te kiezen. Experimenteer welke stand effect heeft bij je haren. Gebruik daarom verstandig de hittestanden van je warmte föhn en lees daarbij de algemene voorwaarden. 

Lukt het niet om alsnog de mooiste krullen of slag te creëren? Dan kan het helpen om extra fixatie te creëren door middel van een mousse of haarspray. Deze breng je aan per pluk zodat de föhn met borstel zijn vruchten afwerpt. Benieuwd naar onze producten? Bekijken ons ruime assortiment!