Menu close2

Haarborstel

Professionele haarborstels kopen bij Beautyfabs

Haarverzorging is en blijft belangrijk. Iedereen wil graag het beste uit zijn of haar naar boven halen. Naast goede verzorgingsproducten speelt het gebruikmaken van de juiste styling tools ook een grote rol. Maar een haarborstel is toch gewoon een haarborstel? Nee, zeker niet! Iedere borstel is uniek en kent weer andere functies. Verdiep je daarom goed in de mogelijkheden voordat je een borstel gaat kopen. Met meer dan 10 topmerken is er bij Beautyfabs een ruime keuze in professionele haarborstels. Dat betekent gegarandeerd slagen dus! 

Welke haarborstels zijn er? 

Laten we eerst beginnen met het aantal soorten haarborstels en de verschillen ervan. Voor ieder doeleind én haartype is een andere haarborstel geschikt. Het aanbod varieert enorm en dat maakt het lastig om het juiste type te selecteren. Hieronder zijn voor jou de beste haarborstels per soort en functie op een rijtje gezet. 

Paddle brush bestellen

Deze professionele haarborstels zijn met name geschikt voor het ontklitten van lange haren. Het grote oppervlak zorgt ervoor dat het haar minder vaak geborsteld hoeft te worden. Over het algemeen bestaat een Paddle Brush uit nylon pinnen, varkens- of zwijnenhaar. Zo bevat de Dressing Brush haarborstel echt haar van zwijnen. De functie van deze zwijnenharen is dat de gezonde oliën die zich op de hoofdhuid bevinden gelijkmatig naar de punten worden verspreid. Met deze natuurlijke haarborstel zorg je ervoor dat lang én dik haar meer glans en volume krijgt. 

Tot deze categorie haarborstels behoort ook de Fingerbrush. Deze zien er iets anders uit dan een standaard Paddle Brush. Het ergonomisch design zorgt ervoor dat de warmte van een föhn door de openingen kan komen, waardoor de haren sneller droog zijn. Met deze ionische haarborstel hoef je niet bang te zijn voor statisch haar. Dankzij de geïoniseerde nylon haren heeft het een antistatische werking. 

Een Paddle brush is meer dan een antiklit haarborstel die het haar ontwart. Het kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. De borstelharen stimuleren de hoofdhuid waardoor haargroei wordt bevordert. Daarnaast is het een zeer geschikte haarborstel voor mannen. De Barburys Fred Club Brush is bijvoorbeeld perfect om de baard en snor te verzorgen en te stylen.

Haren stylen met een ronde borstel

Een ronde haarborstel is beschikbaar in verschillende formaten en geschikt voor alle haartypes. Voor ieder haartype is er wel een goede ronde haarborstel voorhanden om de haren te stylen. Gebruik een föhn naar keuze en creëer op een eenvoudige manier meer volume, slag of krullen. Let bij het kopen van een ronde borstel op de diameter van de borstel. Mensen met kort haar kunnen over het algemeen beter kiezen voor een kleine diameter. Heb je lang haar? Dan past een ronde haarborstel met een grotere diameter beter bij je haartype. Tevens bepaald de diameter hoe grof de krul valt. Hoe kleiner de diameter, des te strakker de krul. 

Denk goed na welk effect je wil bereiken en bekijk hoe je haar reageert op verschillende soorten materiaal. Koop een haarborstel met nylon pinnen voor optimale bescherming van het haar. Nylon pinnen zorgen er namelijk voor dat de borstel gemakkelijk door de haren glijdt. Het gebruik van een ronde haarborstel met zwijnenhaar gaat vet haar tegen en stimuleert de hoofdhuid op een milde wijze. Mocht je niet kunnen kiezen dan is een combinatie van deze twee soorten pinnen ook zeker mogelijk, zoals bij de Radial Brush van Evo. 

Polijstborstel voor extra glans

Polijstborstels zijn zachte haarborstels en maken het haar glad. Het pinbed is over het algemeen voorzien van natuurlijk haar, soms in combinatie met nylon pinnen. De flexibele haren in combinatie met het zachte pinbed zorgen voor een soepele ontwarring van de haren. Beautyfabs heeft aanbod in pneumatische borstels. Dat wil zeggen dat deze borstels lucht bevatten onder het pinbed. Dit zorgt ervoor dat de haarborstel wat flexibeler is en minder trekt bij het kammen van de haren, waardoor de hoofdhuid onbelast blijft. De Comair Pneumatische Borstel heeft een mix van zwijnenharen en nylon pinnen die het haar ontwarren en voorzien van een schitterende glans. Het volgt de contouren van de schedel waarmee de druk op de hoofdhuid wordt gereguleerd. 

Snel droog haar met ventilatie borstels

Een ventilatie borstel wordt ook wel een styling borstel of ventborstel genoemd en is over het algemeen geschikt voor alle haartypes. Deze haarborstels hebben een iconische rechthoekige vorm. Met een Vent Brush is een volume haarborstel waarmee je eenvoudig extra volume creëert. Föhn je haren snel droog door de haren te stylen met een vent brush. Er zitten namelijk openingen in de haarborstel die luchtdoorlatend zijn waardoor de droogtijd gehalveerd wordt. Daarnaast is het een fijne borstel om de haren te ontklitten, te voorzien van een prachtige glans en het zacht aan te laten voelen.

Een stylingborstel is de perfecte borstel om het haar in model te krijgen. Deze borstel wordt voornamelijk gebruikt om de haren te voorzien van slag of krul. Sommige haarborstels kun je ook personaliseren. Een aantal Styling Brushes (niet de Vent Brushes) van Denman en CHI hebben de mogelijkheid om rijen te verwijderen uit de borstel. Dit soort haarborstels zijn mede dankzij deze functie enorm populair onder curly & wavy girls. Op die manier heb je meer controle over het gewenste resultaat na het borstelen. Een krul wordt bijvoorbeeld beter geaccentueerd wanneer de borstelpennen en -rijen dicht op elkaar staan. Haal er een aantal rijen tussenuit voor het ontklitten van de haren. 

Voordelen van houten borstels

Bij Beautyfabs shop je de beste professionele houten haarborstels. Het voordeel van een houten borstel is dat ze een antistatische werking hebben en vet haar tegen gaan. Bovendien zijn ze ook veel milieuvriendelijker, zero waste! Houten borstels met echt haar van varkens of zwijnen leveren minder haarbreuk en stimuleren de haargroei. De Natural Bristle Dressing Brush is gemaakt van zwijnenhaar en staat bekend om het gelijkmatig verspreiden van de natuurlijke oliën door het haar. 

Pijnloos borstelen met een ontwarborstel

De functie van de ontwarborstel zit hem eigenlijk al in de naam: het ontwarren van de haren.  

Deze haarborstels zijn pijnloos in gebruik en kunnen gebruikt worden bij zowel nat als droog haar. De borstels van Sibel beschadigen het haar niet en heeft een antistatische werking. Het zijn perfecte ontwarborstels voor gevoelig haar en kinderharen. Ben je op zoek naar de beste ontwarborstel voor je extensions? Kies dan voor de Extension Brush van Balmain. De flexibele zachte haren beschadigen de extentions niet en zorgt voor een gemakkelijke ontwarring.

Een van de bekendste merken onder de ontwarborstels is de Tangle teezer. De borstels van Tangle Teezer ontklitten de haren pijnloos en op een milde wijze. Het is een multifunctionele borstel: de borstelharen hebben een masserende werking op de hoofdhuid. Voor ieder haartype en haarprobleem is er een speciale uitgave. Zo is de Detangling Hairbrush Fine & Fragile gericht op haaruitval bij fijn en broos haar en de Detangling Hairbrush  Thick & Curly goede ontwarborstel voor dik en krullend haar. Deze haarborstels zijn beschikbaar in opvallende patronen en frisse kleuren. 

De beste föhnborstels 

Met een föhnborstel creëer je langdurig zacht en glanzend haar. Door de automatische roterende beweging vorm je moeiteloos en snel een perfecte krul of een mooi grove slag. Let bij aanschaf van een föhnborstel op coating en de diameter van de ronde borstel. De Luchtborstel Pro Airstyler bevat bijvoorbeeld een keramische coating die de hitte gelijkmatig verdeeld over het haar. Dit zorgt voor extra bescherming zodat de föhn nooit te heet wordt voor je lokken. Een föhnborstel met keramische coating wordt met name aangeraden bij mensen met fijn of chemisch beschadigd haar. Bekijk ons assortiment en koop nu je föhnborstel extra voordelig! 

Hoe maak je een haarborstel schoon? 

Het reinigen van je haarborstel is must. Wees gerust! Hoewel het wel van belang is, ben je echt niet de enige die dit vergeet. We spijkeren je graag even kort bij waarom je dit wel zou moeten doen. Om de hygiëne te bewaken is het belangrijk om je haarborstel met enig regelmaat schoon te maken.

En wel hierom: bij het gebruik van een haarborstel blijven er restjes oliën, bacteriën, schilfers en haarproducten achter. Hoe vaker je borstelt, des te meer vuil achterblijft op je haarborstel. Met diezelfde vervuilde borstel blijf jij jouw haren borstelen. Hierdoor wordt je haar sneller vet en de kans op infecties aanzienlijk vergroot. Het wordt daarom aanbevolen om minimaal één keer in de maand je haarborstel schoon te maken.

Het schoonmaken van je haarborstel is eigenlijk best simpel en vergt niet veel tijd. Verwijder eerst alle pluisjes en haren. Schuif een kam tussen de borstelpennen en haal daarmee het haar omhoog. Hiermee krijg je de haren veel gemakkelijker uit de borstel met je vingers.  Pak een emmertje en laat daarin warm water lopen met soda. Leg je borstel (én kam) met de pinnen naar beneden in het sopje. Zorg er met een houten haarborstel voor dat het hout zo min mogelijk nat wordt. Laat de haarborstel vervolgens voor een paar uurtjes weken. Daarna dep je de haarborstel droog en laat je het op de handdoek verder drogen aan de lucht.