Menu close2
Selectie verfijnen
Prijs
Merk
  1. Accessoires 2 producten
  2. Babyliss Pro 3 producten
  3. Moser 2 producten
  4. Original 1 product
  5. Panasonic 1 product
  6. Wahl 13 producten

Tondeuse

Filteren
close2

Toont 1-16 van 22 producten

Filteren
close2

Toont 1-16 van 22 producten

Beste tondeuses 2021 voor thuis en professioneel gebruik

Een tondeuse is een veelgebruikt scheerapparaat bij het wegscheren van grote haaroppervlakken en wordt voornamelijk voor mannenkapsels gebruikt. Dit neemt niet weg dat het ook mogelijk is om hiermee een vrouwelijk kapsel in model te brengen. Met een goede tondeuse bepaal jij je eigen haarstijl en is mogelijk om haren kort te knippen. Dit apparaat is multifunctioneel en kan voor verschillende haartypes gebruikt worden. De tondeuse kun je personaliseren en instellen op gewenste kniplengte door af te wisselen met verschillende opzetkammen. Er zijn meerdere types te verkrijgen voor haar én baard. Welke tondeuse is nu het best? Beautyfabs heeft ze voor jou alvast gesorteerd!

Professionele tondeuse

Ben je op zoek naar een professionele haar- of baardtondeuse voor thuisgebruik of voor de kapsalon? Beautyfabs is een expert in tondeuses en heeft dan ook een groot aanbod in professionele tondeuses met kapperskwaliteit. Een professionele tondeuse levert sterkere prestaties, heeft een langere accuduur en kent meer mogelijkheden. De Wahl Taper 2000 tondeuse heeft bijvoorbeeld een verstelbare hendel waarmee je textuur kunt knippen of een taps toelopend kapsel creëert.

Daarnaast wordt een tondeuse van kapperskwaliteit over het algemeen met een veel uitgebreidere set geleverd. Denk aan extra opzetstukken, schoonmaakborsteltjes en mesbeschermers. De 5-star Legend Tondeuse wordt zelfs geleverd met 8 verschillende opzetstukken waarmee het haar in wel 45 lengtes gesneden kan worden.

Beste tondeuse kopen

Het is aan te raden om een haartrimmer met een verstelbaar snijmes aan te schaffen voor een mooie overloop in een kapsel. Zo heeft de Wahl Legend Tondeuse een professioneel Wedge snijmes. Deze tondeuse kan middels de verstelhendel op de gewenste lengte worden ingesteld. De minimale kniplengte is hierbij 0,5 mm en de maximale kniplengte 2,9 mm. Dit is een ideale haartondeuse voor heren waarmee een stoer herenkapsel eenvoudig in model worden gebracht.

Wil je liever een minder robuust resultaat? Dan is het voor de meeste tondeuses ook mogelijk om te wisselen met speciale opzetkammen. Het voordeel van de opzetkammen is dat je nauwkeuriger kunt werken en het haar in geleidelijke lengtes kunt scheren. Opzetkammen zijn te verkrijgen in verschillende materialen. Ons aanbod bestaat uit plastic opzetkammen en metalen opzetkammen. De metalen opzetstukken zijn over het algemeen steviger en blijven beter vastzitten op de tondeuse.

Nieuwe tondeuse

Het aanbod is enorm en dat maakt het niet gemakkelijker om een keuze te maken. Maar waar moet je dan op letten bij het aanschaffen van een tondeuse? Allereest is het belangrijk om vast te stellen welke haaroppervlakken je gaat behandelen. Een tondeuse is geschikt voor het behandelen van grotere haaroppervlakken. Wil je preciezer te werk kunnen gaan? Kies dan voor een haar-en baardtrimmer. Ga dus goed na wat het gewenste eindresultaat moet zijn.

Iedere tondeuse heeft weer andere opties en mogelijkheden. Houd bijvoorbeeld naast het budget, ook rekening met verstelbare snijmessen of het aantal bijgeleverde opzetkammen. Bedenk wat voor jou de ideale gebruiksduur is en of de tondeuse snoerloos en oplaadbaar moet zijn. Het voordeel van een snoerloze tondeuse is dat je vrij kunt bewegen. Dit betekent wel dat je de haartrimmer regelmatig moet opladen.

Als je dit liever niet wil, dan kies je voor een tondeuse met snoer. Indien je hiervoor kiest, hou er dan rekening mee dat de trimmer dan aangesloten moet worden op een stroomnetwerk. Er zijn ook opties die beide mogelijkheden bieden. Een tondeuse die voldoet aan al deze wensen is de Wahl Super Taper Classic Series. Dit apparaat is ijzersterk en bezit over verchroomde, roestvrije snijmessen. 

Reiniging en onderhoud tondeuse

Er zijn meerdere manieren om een tondeuse te reinigen. Eén daarvan is het schoonmaken van de messen met een (bijgeleverd) schoonmaakborsteltje. Sommige opzetstukken zijn bestand tegen water. In dat geval is het ook mogelijk om de opzetkop af te spoelen onder de kraan. Let hierbij wel goed op. Wees zorgvuldig tijdens het spoelen. Haal bij voorkeur de kop van de tondeuse af, deze is namelijk niet per definitie waterdicht!

Veelgebruikte tondeuses hebben naast het reinigen ook onderhoud nodig. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat de messen scherp blijven. Hiermee voorkom je dat de messen een irriterende werking hebben op de (hoofd)huid. Botte messen hebben de neiging om sneller warm te worden. 

Bovendien kunnen botte messen voor extra trillingen zorgen waardoor de motor snelheid verliest. Scherpe messen snijden door de haren heen, terwijl stompe tondeuses sneller geneigd zijn te gaan happen. Hierdoor worden de haren er als het ware uitgetrokken en dat is natuurlijk niet de bedoeling!