Menu close2
Selectie verfijnen
Prijs
Productsoort
  1. Kleuring 15 producten
  2. Shampoo 1 product
Categorie
  • Kleuren
  • Henna
  • Uitwasbaar
  • Ammoniakvrij
  • Semi-permanent
  • Vegan

Henna

Op zoek naar een natuurlijke haarverf? Ga dan voor henna haarverf! Beautyfabs biedt verschillende kleuren en nuances aan om het haar een nieuwe kleur te geven. 

 

Filteren
close2

16 producten

Filteren
close2

16 producten

Henna haarverf bij Beautyfabs

Om af te stappen van je eigen haarkleur zou je kunnen kiezen voor henna haarverf. Maar wat heeft henna je te bieden? Henna haarverf blijft vaak langer zitten en vervaagt vrij subtiel in vergelijking met reguliere haar verfsoorten. Daarnaast staat henna voor het haar in de meeste gevallen bekend om zijn roodachtige kleur. Echter, biedt Beautyfabs ook andere verschillende kleuren aan. Dit assortiment gaat van blond tot bruin en alles wat hier tussenin zit. 

De reden dat veel mensen kiezen voor henna haarkleuring, is omdat het een natuurlijk alternatief is voor synthetische haarverf. Koop daarom nu via onze webshop een van onze kleuren en probeer het zelf eens uit!

Voordelen van henna haarverf

Om je te overtuigen dat henna een goede keus is voor het kleuren van je haren, belichten wij een aantal belangrijke punten. 

Een van de belangrijke voordelen is dat henna een natuurlijke haarverf is. Dit komt doordat de basis van dit product bestaat uit de bladeren van de Lawsonia inermis (hennastruik). Hier wordt een poedervorm van gemaakt, zodat dit kan worden aangebracht op haar en huid. Dit maakt dat het 100% natuurlijke henna is. 

Tip: Verf je voor de eerste keer je haren met henna? Ook bij natuurlijke haarverf is het een must om altijd een klein stukje van je huid te testen. Zo kom je er achter of je eventueel allergisch bent voor puur henna. 

Naast dat henna een natuurlijk product is, biedt dit nog andere voordelen. Henna geeft namelijk een prachtige intense rode kleur. Ook wanneer je liever niet voor rood gaat, zijn er steeds meer nieuwe kleuren beschikbaar. Dit komt omdat Henna gemixt wordt door verschillende andere gedroogde planten. 

Zoals al eerder is vermeld, biedt Beautyfabs hierin een ruim assortiment. Dit houdt in dat zelfs met henna het haar in verschillende kleuren en nuances kan worden gecreëerd. 

Ten derde zorgt henna haarverf voor prachtig mooi glad en gezond haar. Dit komt doordat de structuur van het haar niet wordt aangetast, wat wel bij een chemische kleuring het geval is. Doordat het haar niet wordt aangetast, zorgt dit ervoor dat het haar in goede conditie blijft, zelf met henna haarkleuring. Dat wil toch iedereen? 

Bijkomend voordeel: Zelf met dun haar zorgt henna ervoor dat je haar nog meer volume krijgt. Dit komt doordat het laagje henna om het haar gaat zitten. 

Haar verven met henna

Stel, je bent overtuigd om je haren te verven met henna en je kiest voor henna rood. Dan is het belangrijk om vooraf goed de bijsluiter te lezen, welke kleur of merk het ook is. Daarna kan er gestart worden met het voorbereiden en verven. Let op, het is geen uitwasbare haarverf dat na elke keer wassen verdwijnt.

Voorbereiding met henna haarverf

Om bijvoorbeeld gebruik te kunnen maken van henna poeder van Beautyfabs, moet er een hennapasta worden gemaakt. Ook is het belangrijk dat de haren van te voren worden gewassen zodat de henna beter hecht aan het haar. 

Zodra dit is gedaan, kan het handig zijn om een dikke laag crème aan te brengen op de haargrens. Zo voorkom je dat de kleur intrekt naast de haargrens. Ten slotte is het aan te raden om handschoenen te gebruiken. Ook deze bieden wij aan in ons assortiment van Beautyfabs.

Aanbrengen van henna haarverf

Nu je weet wat je nodig hebt, kan het verven beginnen. Verdeel allereerst de henna goed over het hele haar. Zodra dit is gedaan, verwijder je de restjes van de huid. We willen immers dat alleen het haar een andere kleur krijgt. 

Vervolgens kan het haar worden bedekt met aluminiumfolie en een handdoek. Dit zorgt ervoor dat de henna zeer goed intrekt. Hoe lang de henna moet intrekken, hangt af van de bijsluiter. Spoel vervolgens de henna uit met warm water en was daarna het haar met een shampoo

Weetje: Hoe langer je de henna laat inwerken, hoe intenser henna verft. Ben je de kleur zat? Dan kun je de kleur weer uit laten groeien.