Menu close2
Selectie verfijnen
Prijs
Categorie
 • Zilvershampoo
 • Droogshampoo
 • Anti-roos shampoo
 • No yellow shampoo
 • Pigmentshampoo
 • Gekleurd haar shampoo
 • Clarifying shampoo
 • Vegan shampoo
 • Volume shampoo
 • Krul shampoo
 • Lang haar shampoo
 • Herstellende shampoo
 • Versterkende shampoo
 • Hydraterende shampoo
 • Shampoo bar
 • Pomp
Merk
 1. Foamie 5 producten
 2. KMS 4 producten
 3. Rescue My Hair 4 producten
 4. System Professional 1 product

Shampoo bar

Eén van de meest opkomende trends is dé shampoo bar. Eigenlijk een reguliere shampoo die niet vloeibaar is. Naast dat het geen verpakking bevat, is het ideaal om mee op reis te nemen!

Filteren
close2

14 producten

Filteren
close2

14 producten

Shampoo bar bij Beautyfabs

Een shampoo bar bestaat namelijk niet voor 80% uit water, zoals de gebruikelijke vloeibare shampoo. Dit maakt een bar shampoo of shampoo bar een vaste vorm heeft. 

Goed voor het milieu

Doordat een een shampoo bar geen plastic verpakking bevat, is dit product een stuk vriendelijker voor de mens, dier en milieu. Daarom is dit product mede een opkomende trend in de wereld van haar producten en verzorging. Met een shampoo bar bespaar je namelijk ongeveer drie flessen shampoo! Dat maakt dat dit product zijn steentje bijdraagt aan de klikmaatverading van deze tijd.

Voordelen shampoo bars

Naast dat een shampoo bar goed is voor het milieu, zijn er nog een aantal andere reden om je te overtuigen om over te stappen. 

Shampoo bars bevatten een aantal natuurlijke ingrediënten zoals voedende oliën. In tegenstelling tot reguliere shampoos, bevatten deze vaak schadelijke chemicaliën. De oliën in shampoo bars zorgen daarnaast dat een conditioner niet meer nodig is. Ze dragen bij aan schoon verzorgd haar en drogen je hoofdhuid niet uit. 

Verschillende varianten shampoo bars

Net zoals de bekende shampoos in flessen, biedt dit product ook variatie in behoefte en eigenschappen. 

Heb je bijvoorbeeld last van pluizig haar? Geen probleem. Er zijn diverse shampoo bars beschikbaar die hier speciaal voor zijn ontwikkeld. Ook zou je daarnaast kunnen kiezen om zo nu en dan een natuurlijke haarmasker te gebruiken of te kiezen voor een vegan shampoo bar

Ook wanneer je haar andere behoeftes heeft, kan dit product een uitkomst zijn. Of je nu beschadigd haar hebt, extra hydratatie nodig hebt of je haar wil laten glanzen, het is allemaal mogelijk. Zelf een luxe shampoo bar om jezelf te verwennen is mogelijk. Geen reden om dus niet over te stappen naar een biologisch afbreekbaar product.  

Het gebruik van een shampoo bar

Wanneer je hebt besloten om een shampoo bar te kopen, is het belangrijk dat je dit product op de juiste manier gebruikt om er maximaal van te profiteren. Het gebruik van deze natuurlijke shampoo lijkt misschien in het begin ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. 

 1. Je start je dagelijke douche routine zoals je gewend bent. Maak je haren goed nat en zorg dat je handen ook nat zijn. 
 2. Wrijf vervolgens de bar tussen je handen zodat het goed begint te schuimen. Ook is het mogelijk om de bar rechtstreeks op je natte haren te wrijven.
 3. Masseer vervolgens het schuim zorgvuldig door je haren. 
 4. Wanneer het schuim je haren goed heeft bedekt, spoel je de shampoo weer uit je haren. 
 5. Bewaar vervolgens de bar op ee droge plek zodat het product niet opgaat in het water. 

Kortom, je bent niet meer of minder tijd kwijt aan het wassen van je haren. Het zal alleen even wennen zijn om een minder vloeibare variant te gebruiken, maar die wel net zo prettig zal schuimen. Kies daarom bewust voor een natuurlijke shampoo. 

Bewaren van natuurlijke shampoo

Zoals zojuist al kort is benoemd, is het belangrijk dat deze zeep op een droge plek wordt bewaard om goed te kunnen drogen. De reguliere shampoos in een fles bevatten meestal een verpakking met een dop. Om zo lang mogelijk te kunnen profiteren van een natuurlijke shampoo, zijn er een aantal handige tips. 

Je zou bijvoorbeeld voor een bakje kunnen gaan waar de bar in kan blijven liggen na gebruik. Zo glijdt deze niet weg van een badkamer meubel. Neem je de bar graag mee op reis of naar de sportschool? Ook dan is het belangrijk dat je deze goed bewaart. Je zou deze dan mee kunnen nemen in een waszakje of een geschikt afgedekt bakje.